TRADITISIOONILISELT NISU- JA PIIMAVABA!
KOOSTIS:
2 dl pruuni suhkrut 
0,5 kl keeva vett (100-125ml) 
2 tl kaneeli
2 tk kardemoni
2 tl jahvatatud nelki
1/4 tl ingverit
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 suurema apelsini koor
125g päevalilleõli
0,75 kg sõelutud tatrajahu
1,5 tl soodat
2 muna
SUHKRUGLASUUR:
1tk munavalge1tl värske sidruni mahl2,5dl tuhksuhkrut

ETTEVALMISTUS:
pese korralikult apelsin ning riivi selle koormõõda ja pane valmis kõik maitseainedpane vesi keemaklopi munad lahti
TAIGNA VALMISTAMINE:
võta paksupõhjaline pott ja mõõda sinna suhkursulata suhkur pliidil, kuumuta keemiseni (esimese mullideni) ja võta pott tuleltvõta pool klaasi keeva vett ja hakka seda sõna otseses mõttes tilk-haaval kuumale suhkrusiirupile lisama - siirup ja vesi regeerivad hirmuäratava särina, visina, vahutamise ja pritsimisega; jätka seda kuni kogu vesi on siirupisse segatudlisa kuumale siirupile rasvaine ja kõik maitseained nig riivitud apelsinikoorveidi jahtunud siirupi hulka sega jahu segatud soodagalisa lahtiklopitud munadvala osa jahust lauale, kraabi kogu taigen potist sinna peale ning jätka taigna sõtkumist käsitsi, jahu lisa nii palju kuni taigen ei jää enam nätske massina käte külge
jaga taigen parajateks portsudeks, pane toidukilesse ja külmakappi laagerdumajärgmisel päeval võid alustada küpsetamisega.