TAIGNA KOOSTIS:
275 g toorest punapeeti (1 keskmine peet)
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl päevalilleõli
1 dl laktoosivaba hapukoort
3,5 dl tatrajahu
2 tl küpsetuspulbrit või soodat
2 tl kaneeli 
1 tl vanilli
KATTEKS:
250g laktoosivaba hapukoort
2 tl toorkakaod
4 tl suhkrut

VALMISTAMINE:
koori ja riivi toores punapeetvahusta munad suhkru ja vanilligasega munavahu hulka peet, õli ja hapukoorühenda kuivained ja sega taignasseküpseta koogi- või muffinivormides 175 kraadi juures 45 mintõsta serveerimisalusele, lase jahtudasega hapukoor, suhkur ja kakao ühtlaseks kreemiks ja määri koogilekaunista meelepäraselt viisil, kasutades näiteks erinevate söödavate lillede kuivatatud kroonlehti (kibuvits, rukkilil, kress).
SÖÖ JA NAUDI KUUMA VÄRSKE ÜRDI- VÕI LILLETEEGA!